Menu Ronald

Curriculum Vitae
- Opleiding
- Werkervaring
- Symposia en presentaties
- Internationale ervaring
- Producties en activiteiten
- Overige activiteiten

Readers
- Belichting
- Cultuurgeschiedenis

- Gamesanalyse en Gamesgenres
- Dramaturgie
- Film- en TV-geschiedenis
- Mediavergelijking
-Semiotiek

Lezingen/artikelen
- Het theater van de toekomst kun je niet aanraken
- Media in Theaters
- Games spelen als huiswerk
- Storytelling en route to new boundaries
- Is this a joystick which I see before me?
- Space, interface, database

 

of ga direct naar:

Webpagina van:

Marja

Scriptie
- Orthopedagogiek

 

Curriculum Vitae

Met de opleiding Theater-, Film- en Televisiewetenschap aan de Universiteit Utrecht heeft hij in zijn loopbaan al veel kunnen doen. De dramaturgie van het theater, de vergelijking tussen "nieuwe" en "oude" media en het ontwikkelen van cultuurbeleid zijn onderwerpen die in zijn curriculum terug te vinden zijn.
Hij heeft ervaring in het theater opgedaan als ontwerper voor licht en decor, en bij het ontwerpen van huisstijlen.Daarnaast is hij ook in dienst geweest bij verschillende organisaties. Inmiddels heeft hij ook een bescheiden eenmanszaak KoxCult voor beleidsadvisering en -strategie. Kenmerkend voor Ronald zijn een sterk analytisch vermogen en een grote creatviteit, gecombineerd met humor en enthousiasme. Dit weet hij te verbinden met leiderschap en managementkwaliteiten, waardoor hij breed inzetbaar is, zowel binnen de kunsten en het kunstvakonderwijs, als bij overheid en advisering. Zo wordt hij onder andere herkend en erkend als architect en strateeg van het Overijssels cultuurbeleid. Inmiddels werkt hij bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten als directeur van AKI ArtEZ in Enschede.

Het complete CV is hieronder te vinden:

Readers

Voor zijn werkzaamheden voor de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heeft hij meerdere readers geschreven die gebruikt werden in de verschillende lessen. De allereerste reader is die voor Ontwerpen met Theatertechniek, die later nog eens geactualiseerd is. Omdat de verschillende readers informatie bevatten die voor een ieder interessant kunnen zijn, zijn ze via deze site nog steeds beschikbaar.

Lezingen en artikelen

Als hoofd van de opleiding Design for Virtual Theatre and Games heeft hij een aantal interviews en lezingen gegeven, zowel in Nederland als internationaal. Hieronder zijn die artikelen en lezingen samengebracht.